Hillaktief
Image default
Mode en Kleding

Waarom Crocs nog steeds zo populair zijn

Een verhoogde interesse in comfortkleding lijkt de business van Crocs ten goede te komen, omdat het bedrijf bekend staat om zijn comfortabele, casual schoenen. Door de toegenomen tijd die thuis wordt doorgebracht en een verschuiving naar werk op afstand, besteden consumenten meer aan casual en comfortabele kleding. De verkoop van sportartikelen heeft een hoge vlucht genomen, evenals de verkoop van basisartikelen zoals sweatshirts. Volgens onderzoeksgroep Ipsos “zeggen mensen vijf keer vaker dat ze overdag een joggingbroek of sportkleding dragen, en vier keer vaker dat ze overdag een pyjama dragen dan voor de uitbraak”.

Crocs CEO Andrew Rees becommentarieerde de trend naar waardegerichte vrijetijdskleding op de winstvraag voor het tweede kwartaal: “Ze zijn op zoek naar comfort. Ze zijn op zoek naar waarde. Ze zijn op zoek naar geweldige storytelling. Ze zijn op zoek naar personalisatie en inspiratie. En ik denk dat we als merk, misschien wel uniek in de schoenenbranche, veel van die aspecten bieden.”

Samenwerking met beïnvloeders
Crocs blijft populaire samenwerkingsverbanden opzetten met grote ontwerpers en bekende beïnvloeders. Veel van de gelimiteerde edities zijn snel uitverkocht en zorgen voor opwinding rond het merk, wat de verkoop stimuleert.

De consument discreet bedrijf bracht onlangs een schoenlijn met Kentucky Fried Chicken, het kanaliseren van de “essentie van 11 geheime kruiden en specerijen en ziet eruit als goudbruine perfectie”. De Fried Chicken clog wordt ook geleverd met drie Jibbitz-charmeurs die naar gebakken kip ruiken. Crocs bood de KFC-klompen aan in juli, en de schoenen waren dezelfde dag nog uitverkocht. Nu zijn ze beschikbaar op de wederverkoopmarkt tegen hogere prijzen.

Sommige van de vroegere samenwerkingen van het bedrijf varieerden van partnerschappen met gerespecteerde artiesten tot merken in het hogere segment. Kunstenaar Takashi Murakami heeft zijn heldere, kleurrijke illustraties naar Crocs-schoenen gebracht. Fans van de schoenen konden ook kiezen uit een elegante collectie van Crocs’ merksamenwerking met designer-warenhuis Liberty London.

Ben je zelf op zoek naar leuke Crocs, maar wil je niet de volle prijs betalen? Bezoek dan zeker een keer de online Crocs sale en sla je slag!